16.8 C
Belgrade

Delegacija opštine Valandovo iz Severne Makedonije u poseti opštini Lazarevac

ovodom Dana opštine – Vidovdana opštinu Lazarevac posetila je delegacija bratimljene opštine Valandovo iz Severne Makedonije. Predsednik opštine Bojan Stević ugostio je delegaciju opštine Valandovo, sa kojom je prva povelja o bratimljenju potpisana još 1977. godine, a zbog poznatih dešavanja u devedesetim godinama saradnja je ponovo uspostavljena 2019. godine. Dve bratimljene opštine tokom svih ovih godina neguju prijateljstvo i razmenjuju iskustva u svim oblastima.

Predsednik Stević zahvalio se gostima na poseti i napomenuo da opština Lazarevac može mnogo toga da nauči od Valandova i njenih predstavnika. Zahavalio se i gradonačelniku Valandova na nesebičnoj pomoći koju su pružili našem narodu tokom majskih poplava 2014. godine.

Gradonačelnik Valandova Pero Kostadinov zahvalio se predstavnicima opštine na gostoprimstvu i napomenuo da je Lazarevac danas moderan grad koji se brzo razvija i menja na bolje. Želimo da još intezivnije sarađujemo i nadamo se da ćemo uspeti da kroz zajedničke projekte poboljšamo život i jednih i drugih građana, kaže Kostadinov.

Predstavnici dve opštine razmenili su i prigodne poklone i poželeli da se prijateljstvo neguje još dugo godina i da se saradnja ostvari u svim, društvenim i privrednim aspektima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °