12.4 C
Belgrade

Delegacija Savskog venca u poseti Centralnom administrativnom okrugu Moskve

Delegacija Opštine Savski venac, koju predvodi predsednik opštine Miloš Vidović, boravi u trodnevnoj poseti Centralnom administrativnom okrugu Moskve. Domaćin gostima iz Beograda je predsednik Centralnog okruga Moskve Vladimir Goverdovski, koji je sa srpskom delegacijom prvog dana imao sastanak na kom su razmenjena iskustva i precizirane buduće aktivnosti na implementaciji protokola o saradnji, sa akcentom na produbljivanje partnerstva, saopšteno je iz Opštine Savski venac.

Miloš Vidović zahvalio je ruskom kolegi Vladimiru Goverdovskom na toploj dobrodošlici i prijemu, kao i na dugogodišnjoj saradnji između dve opštine, izrazivši spremnost za nastavak i širenje saradnje u skladu sa potpisanim protokolom o saradnji iz 2017. godine.

– Ova poseta je jako važna za produbljivanje i unapređenje saradnje između naše dve opštine, kao i za razmenu iskustava u cilju unapređenja usluga koje pružamo građanima. Domaćini  su nam predstavili savremeni sistem i metode kontrole komunalnog održavanja teritorije okruga, a upoznali smo se i sa programom „Moskovska dugovečnost”, jednim od važnijih društvenih projekata, o čemu nam je govorila šefica Odeljenja socijalne zaštite stanovništva Centralnog okruga – objasnio je Vidović, dodajući da srpski i ruski narod imaju tradicionalno bratske odnose koje će, uzajamnim poštovanjem i uvažavanjem, nastaviti da neguju i ubuduće.

Vladimir Goverdovski je istakao da se između Moskve i Beograda i dalje vodi aktivan dijalog koji obuhvata širok krug pitanja bilateralne saradnje. 

– Mi visoko ocenjujemo partnerske i prijateljske odnose sa Opštinom Savski venac – rekao je Goverdovski i izrazio zainteresovanost za aktivizaciju uspešne partnerske saradnje i realizaciju ranije postignutih dogovora.

Gosti iz Beograda su imali priliku da posete park „Zaradje” i da se putem video-prezentacije upoznaju sa razvojem Moskve kroz vekove, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / GO Savski Venac / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °