12.4 C
Belgrade

Deset razloga zašto mladi treba da budu društveno aktivni

Mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju i unapređenju svog grada. Zbog toga je važno da se mladi uključe u društveni aktivizam i da se društveno angažuju.

Evo deset razloga zbog kojih mladi treba da se uključe u društveni aktivizam:

1. Da doprinesu promenama u društvu. Mladi imaju mnogo toga da ponude društvu i imaju mnogo ideja i inovacija koje mogu da poboljšaju lokalnu zajednicu.

2. Da steknu nove veštine. Mladi mogu da nauče mnogo od društvenog aktivizma, poput vodstva, organizovanja tima i jasnog izražavanja ideja. Ove veštine su korisne ne samo u društvenim aktivnostima, već i u poslu i svakodnevnom životu.

3. Da se povežu sa drugim ljudima. Društveni aktivizam omogućava mladima da se povežu sa drugim ljudima sa sličnim interesovanjima i da grade prijateljstva.

4. Da se osećaju kao aktivni članovi zajednice. Mladi se često osećaju otuđeni od društva i imaju utisak da se da njihovi stavovi ne čuju. Angažovanjem u društvenom aktivizmu, mladi mogu da se osećaju kao aktivni članovi zajednice i da imaju uticaj na donošenje odluka.

5. Da razviju liderske veštine. Društveni aktivizam omogućava mladima da razviju liderske veštine i da budu vođe u svojim zajednicama.

6. Da se bave pitanjima koja su im važna.

7. Da steknu iskustvo. Mladi mogu da steknu mnogo iskustva kroz društveni aktivizam, poput rada u timu, rešavanja problema i prezentovanja ideja. Ovo iskustvo može da im pomogne u budućnosti.

8. Da pomognu drugima. Mladi mogu da pomognu drugima kroz društveni aktivizam i da doprinesu razvoju i unapređenju zajednice u kojoj žive.

9. Da unaprede svoje znanje o društvenim pitanjima. Mladi mogu da unaprede svoje znanje o društvenim pitanjima i da nauče više o problemima i izazovima sa kojima se susreću njihove zajednice.

10. Da se osećaju korisno. Mladi se često osećaju kao da njihovi glasovi nisu čuti i da njihov rad nije cenjen. Angažovanjem u društvenom aktivizmu, mladi mogu da se osećaju korisno i da imaju smisla da se trude i da doprinose promenama u društvu.

beogradski.rs

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °