11.8 C
Belgrade

Deveto takmičenje u lovu soma na bućku

Deveta bućka u okviru 53. „Gročanskih svečanosti“ u organizaciji Nautičko-ribolovačkog društva Dunavac – Gročica i Gradske opštine Grocka održana je u ranim jutarnjim satima u subotu 31. jula. U takmičnjeu učešće je uzelo 10 ekipa koji su se nadmudrivali sa ulovom od 7 do 13:30. Vremenski uslovi i vodostaj ove godine bili su izuzetno povoljni za takmičenje ali ulova je bilo samo za prva dva mesta.

Prvo mesto ove godine osvojili su Danilo Stevanović i Marko Rašić iz Kostolca ulovom od 7.25 kilograma. Drugo mesto zauzeli su Spasoje Živković i Đorđe Gajić iz Beograda sa ulovom od 2,30 kilograma.

Sobzirom da su nagrade, sem takmičarskih pehara bile i novčane, a za treće mesto nije bilo ulova, organizatori su doneli odluku da se novčana nagrada za treće mesto preda u humanitarne svrhe. Ovoj odluci su se priključili i osvajači prvog i drugog mesta te su i oni svoje novčane nagrade takođe namenili u humanitarne svrhe, a gestu se priključio i predsednik opštine, Dragan Pantelić ličnom donacijom.

Poseban pehar dodeljen je i najstarijem učesniku ove godine, Dragiši Čirkoviću sa Novog Beograda.

Fotografije sa dodele nagrada možete pogledati OVDE.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
11.8 ° C
11.8 °
11.7 °
82 %
3.1kmh
75 %
Пон
13 °
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °

Servisne vesti