6.2 C
Belgrade

Direktor JP ”Srbijagas” Dušan Bajatović posetio opštinu Obrenovac

Danas je direktor Javnog preduzeća ”Srbijagas” Dušan Bajatović sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac obišao mesnu zajednicu Ušće, gde su završeni radovi na izgradnji mreže gasovoda i merno regulaciona stanica Ušće puštena u rad. U Obrenovcu je zahvaljujući potpisanom aneksu ugovora sa Javnim preduzećem ”Srbijagas”, izgrađeno dodatnih 230 kilometara mreže gasovoda.

Bajatović je ovom prilikom podsetio, da je epidemija virusne infekcije Covid-19 onemogućila nabavku sertifikovanih setova za priključenje domaćinstava na sistem gasovodne mreže.

– Nastavićemo sa akcijom priključenja domaćinstava na gas i to po ceni od 780 evra na odloženo plaćanje, na period od 3 godine u jednakim mesečnim ratama, bez kamate – poručio je Bajatović.

On je ovom prilikom naglasio, da je Republika Srbija obezbedila dovoljne količine gasa, te da raspolaže količinama gasa dovoljnim da pokriju predstojeću sezonu grejanja.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naveo je, da će novoizgrađena gasovodna mreža omogućiti još 500 novih priključaka.

– Gasa ima dovoljno, obezbeđene su potrebne količine, zahvaljujući politici naše države. Pozivam naše sugrađane, da vredno rade na prikupljanju dokumentacije potrebne za ostarivanje prava na priključak na gasovodnu mrežu, kako bi spremni dočekali momenat kada će biti omogućeno priključenje na mrežu – rekao je Stanojević.

Stanojević je najavio za naredni period, puštanje u rad merno regulacionih stanica i u ostalim mestima, u naselju Breska, mesnim zajednicama Barič i Orašac.

beogradski.rs / GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °