-0.3 C
Belgrade

”Đačka parking mesta” za 33 škole

Ovogodišnja sezona akcije ”Đačko parking mesto” završena je u  Osnovnoj školi ”Svetozar Miletić” uručivanjem ugovora direktorima 33 osnovne škole sa područja zonskog sistema parkiranja.

Donaciju školama uručili su zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor JKP ”Parking servis” Andrija Čupković.

Škole su na osnovu svojih potreba i želja ovo godine dobila različita nastavna sredstva: 16 interaktivnih tabli sa projektorima, 5 računara, 9 razglasa i 6 multifunkcionalnih štampača.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je ukupna vrednost donacije oko tri miliona dinara i da je akcija i dokaz kako javna preduzeća mogu da ulažu u obrazovanje.

Zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak zahvalio se ”Parking servisu” na društveno odgovornoj akciji koja još jednom pokazuje koliko je važno ulagati u prosvetno-vaspitni sistem, jer na taj način ulažemo u budućnost. Takođe, osvrnuo se na zajedničke projekte koje Opština realizuje sa Gradom Beogradom poput, podele tableta i laptopova, završetka kompletne rekonstrukcije Zemunske gimnazije i rekonstrukcije i dogradnje Osnove škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” koja je pojedinačno najveća investicija ulaganja u obrazovanje na teritoriji Grada.

”Još jedno zajedničko ulaganje očekuje nas u narednoj godini kada će se graditi podzemna garaža ispred ‘Pinkija’ čime se rešava dugogodišnji problem sa kapacitetima parkiranja u centralnoj zoni Zemuna”, istakao je Dronjak.

Akcija ”đačka” parking mesta počela je 2015. godine i funkcioniše tako da je kompletan prihod ostvaren naplatom parkiranja rezervisan za nabavku neophodnih edukativnih rekvizita za osnovne škole.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti