6.8 C
Belgrade

Dobra popunjenost rezervoara, Lazarevac i tokom sušnog perioda bez restrikcije

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i njegov zamenik Tomislav Rikanović sa saradnicima obišli su postrojenje za preradu vode „Peštan“ JPKP „Lazarevac“ i uputili apel sugrađanima da vodu troše racionalno. Ovih dana kada su temperature ekstremno visoke, zabeležena je enormna potrošnja vode, a veliki problem je što deo korisnika tu vodu koristi nenamenski. Trenutna popunjenost bunara je 60 posto i za sada nije bilo planskih restrikcija zbog povećane potrošnje vode.

Direktor komunalnog Aleksandar Rakić i predsednik opštine Bojan Stević zamolili su sve korisnike da ovih dana racionalnije troše vodu kako bi svi stanovnici opštine tokom leta imali uredno vodosnabdevanje.

Predsednik opštine Bojan Stević prilikom obilaska fabrike vode „Peštan” istakao je da su zajedničkim ulaganjem opštine, grada Beograda i JPKP „Lazarevac” u ovoj godini izgrađena tri nova bunara, što je značajno doprinelo da i u ovom sušnom periodu snbdevanje pijaćom vodom stanovnika Lazarevca i pored ogromne potrošnje bude stabilno. Napomenuo je da se opština u saradnji sa komunalnim trudi da obezbedi nove bunare i da revitalizuje stare, kako bi reč restrikcija bila izbrisana iz rečnika stanovnika Lazarevca, ali da pogotovu u situacijama dugotrajnih sušnih perioda i građani moraju racionalnije koristiti vodu.

Stević se zahvalio svim zaposlenima u komunalnom i direktoru koji se svakodnevno trude da njihovi korisnici nemaju nestašice vode, koje su u protekloj deceniji bile svakodnevna pojava.

Uprkos visokim temperaturama sistem vodosnabdevanje je stabilan i prošlogodišnje restrikcije, koje su bile obično noću, ove godine neće biti ponovljene, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić. Rakić napominje da se isključenja vode sprovode isključivo kada je to neophodno radi saniranja kvarova i i intevencija gde su gubici na vodi veliki.

Trudićemo se da korisnicima omogućimo redovno vodosnabdevanje i očekujemo da će narednih dana, kada su najavljenje niže temeprature, uspeti da dopunimo rezervoare, kaže Rakić.

Komunalno preduzeće radi i remonte bunara kako bi sačuvali svaki dragoceni litar vode. Tropski dani bili su test za lazarevačko komunalno koje se uspešno izborilo sa ovim problemom bez restrikcija a direktor Rakić kaže da zahvalnost duguje rukovodstvu opštine na ulaganjima u nove bunare, ali i svojim saradnicima i zaposlenima, koji se svakodnevno trude da vodosnabdevanje i uređenje grada bude na najvišem nivou.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °