19.2 C
Belgrade

Dodatni kapaciteti u Prihvatilištu za lica bez krova nad glavom na Autokomandi

U Beogradu je spreman za prijem dodatni objekat za smeštaj lica bez krova nad glavom koji se nalazi na Autokomandi, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu. 

U poslednjih sedam dana, Centar za socijalni rad je zbrinuo devet korisnika u prihvatnom centru na Vračaru, kao i u drugim ustanovama socijalne zaštite.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u svakodnevnom kontaktu sa ustanovama socijalne zaštite koje pružaju urgentno zbrinjavanje korisnika. Zbog niskih temperatura, spremni su dodatni kapaciteti u izdvojenoj jedinici Prihvatilišta na Autokomandi. Omogućili smo dodatnih dvadeset ležaja za smeštaj korisnika koji se usled najavljenih ledenih dana nađu na ulicama glavnog grada. Pre samog smeštaja, svaki korisnik se testira pi-si-ar testom, koji je za ova lica besplatan, a obezbeđen je preko Centra za socijalni rad. Objekat ima i izolacioni blok gde korisnici borave pre ulaska u kolektivni smeštaj. U Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu trenutno boravi 69 lica kojima se pruža stručna pomoć, privremeni smeštaj, ishrana, higijenske i zdravstvene usluge – istakla je Nataša Stanisavljević.

Pored Prihvatilišta za odrasla i stara lica, beskućnicima su dostupni i dnevni centri na Starom gradu i Voždovcu, koji rade produženo, gde mogu da dobiju kuvani obrok, toplu garderobu i higijenska sredstva.

– Grad Beograd spremno je dočekao i ovaj hladni talas i najavljene niske temperature. Dostupni smo 24 sata u svim službama socijalne zaštite kako bismo stigli do svakog lica kojem je potrebna naša pomoć – zaključila je sekretarka.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °