21.2 C
Belgrade

Dodeljena nagrada „Policajac godine“ opštine Stari grad

Predsednik Radoslav Marjanović uručio je juče tradicionalnu nagradu opštine Stari grad „Policajac godine“ najistaknutijim pripadnicima Policijske stanicu „Stari grad“ za rezultate postignute u izvršavanju bezbednosnih zadataka i pružanju značajnog doprinosa očuvanju javnog reda i mira, imovine i bezbednosti građana. Svečanom uručenju zahvalnica i novčanih nagrada prisustvovao je načelnik starogradske Policijske stanice, major Radenko Resanović.

Priznanje „Policajac godine“ i novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara ove godine pripala je policijskim službenicima Nikoli Zuboviću, Teodori Mladenović i  Milošu Kurćubiću.

Predsednik Marjanović je čestitao dobitnicima na zasluženim nagradama  i naglasio da opština Stari grad želeli da se zahvali pripadnicima policije za izuzetno zalaganje, profesionalnost u izvršavanju zadataka i posvećenost očuvanju javnog reda i mira,  ali i da nastavi tradiciju nagrađivanja policajaca koju je, nakon nekoliko godina prekida, obnovila prošle godine.

„Poznato je koliko je važan posao koji radite. Mi znamo da vaš poziv nosi opasnosti i rizike. Naša opština to prepoznaje i poštuje. Opštinski Savet za bezbednost, u čijem radu učestvuje načelnik Resanović, kroz saradnju sa vama i sistemski pristupom, radi na prevenciji u oblasti bezbednosti. Kroz zajedničku saradnju možemo da uradimo mnogo više i ostvarimo značajnije rezultate u pogledu bezbednosti svih naših sugrađana, kao i na očuvanju imovine, javnog reda i mira. Obnovili smo tradiciju dodele ovih priznanja prošle godine i to je tradicija koja će se nastaviti u godinama koje su pred nama jer vi to svakako svojim radom, trudom i posvećenošću zaslužujete”, istakao je Radoslav Marjanović.

Načelnik Policijske stanice „Stari grad“ major Radenko Resanović, zahvalio se predsedniku opštine u ime svih zaposlenih i nagrađenih policajaca.

„Sigurni smo da Starograđani znaju da smo mi tu za njih 24 sata, sedam dana u nedelji i da se trudimo, i trudićemo se da se osećaju sigurnije i bezbednije”, naglasio je Resanović i istakao da je opštinska nagrada „Policajac godine“ veliki podstrek i priznanje za sve službenike starogradske policijske stanice.

Podsećamo da je opština Stari grad je u novembru 2020. godine obrazovala Savet za bezbednost sa ciljem da se sistemski i u saradnji sa drugim nadležnim organima pruži stručna pomoć na prevenciji i poboljšanju bezbednosti u lokalnoj zajednici. Konstituisanje Saveta doprinelo je unapređivanju saradnje opštine i policije, što je rezultiralo stvaranjem bezbednijeg okruženja za sve građane.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °