11.1 C
Belgrade

Dodeljena rotaciona svetla poljoprivrednicima u Lazarevcu

U cilju poboljšanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, Savet za bezbednost saobraćaja i Savet za poljoprivredu Gradske opštine Lazarevac podelio je rotaciona svetla poljoprivrednicima za označavanje traktora, poljoprivrednih vozila i priključnih mašina. Pre same dodele, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja održali su kratako predavanje o značaju upotrebe rotacionih svetala i zakonskim aktima koji regulišu tu oblast. Poljoprivrednici iz Lazarevca dobili su po dva rotaciona svetla.

„Na Javni poziv koji je raspisao Savet za poljoprivredu GO Lazarevac prijavilo se 120 poljoprivrednika koji su dobili po dva rotaciona svetla. Tokom perioda žetve naši poljoprivrednici izloženiji su saobraćaju na putnim pravcima prvog i drugog prioriteta i radi njihove bezbednosti neophodno je da poseduju odgovarajuću opremu. Rotaciona svetla učiniće da budu vidljivi na putevima i da i drugi vozači mogu da ih uoče na vreme“, rekao je Slaviša Matić predsednik Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac.

Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac zadužen za oblast poljoprivrede ovom prilikom je najavio i nove podsticaje u poljoprivredi koji treba da se sprovodu naredne godine. Ono što je novina je mogućnost subvencionisane kupovine mašina za preradu poljoprivrednih proizvoda i kazana za rakiju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °