6.8 C
Belgrade

Dodeljene nagrade „Zvezde Beograda” za 2021. godinu

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prisustvovao je danas u Starom dvoru dodeli nagrada „Zvezde Beograda”, koje se šestu godinu zaredom dodeljuju na predlog Kancelarije za mlade Grada Beograda. Događaju su prisustvovali sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš. 

Nikodijević je istakao da je uručenje nagrada „Zvezde Beograda” svakako jedan od najlepših događaja u organizaciji Grada Beograda. 

– Danas imamo priliku da upoznamo ljude koji su u protekloj godini uradili mnoge lepe i korisne stvari za naš grad. Nerealno je očekivati da Grad Beograd može da „pokrije” sve segmente života u Beogradu zbog čega je saradnja sa nevladinim organizacijama, udruženjima i pojedincima veoma važna. Reč je o ljudima koji imaju veoma dobre ideje i entuzijazam da svoj grad učine boljim i lepšim mestom za život. Drago mi je što je napravljen dobar miks od promocije našeg grada, sporta, kulture, unapređenja socijalne zaštite. Verujem da će dobitnici u narednim godinama imati ponovo dobre ideje, ali i da će njihov primer podstaći druge ljude da čine dobre stvari za Beograd i Beograđane – rekao je Nikodijević. 

On je istakao da je Grad Beograd uvek tu da podrži svaku dobru ideju, te da će u godinama koje dolaze dodatno proširiti saradnju sa civilnim sektorom. 

– Jedna od najznačajnijih stvari koja je „došla” od civilnog društva jeste Sigurna kuća, koja je nedavno proslavila 32 godine rada. U početku je Sigurna kuća takođe bila udruženje građana koje nije bilo prepoznato od državnih institucija, tako da nije bilo ni finansiranja. To je jedan od najboljih primera kako dobre stvari za grad mogu da se urade kada postoje želja, ambicija i volja – dodao je Nikodijević. 

Zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković je svim dobitnicima zahvalio na stvarima koje čine za svoj grad i sugrađane. 

– Naravno, ne bi trebalo zaboraviti ni sve ljude koji nisu među dobitnicima, a činili su mnogo toga dobrog za Beograd. Naš grad je zbog svih tih aktivnosti bolje mesto za život. Već dve godine živimo u specifičnim okolnostima zbog pandemije, ali Beograđani ni u tim trenucima nisu zaboravili jedni druge – rekao je Marković. 

Jedan od dobitnika nagrada je sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, koji je dobio priznanje za izuzetan doprinos i iskazan profesionalizam u zajedničkim aktivnostima. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °