6.2 C
Belgrade

Dodeljeni ugovori za zamenu stolarije izbeglim i raseljenim licima

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić potpisala je danas ugovore sa korisnicima koji su preko javnog konkursa ostvarili pravo na sredstva za kupovinu unutrašnje i spoljne stolarije.

Konkurs, koji se sprovodi u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije, bio je namenjen izbeglicama i interno raseljenim licima, a ukupno će biti potpisano 46 ugovora. Pravo na sredstva ostvarilo je 19 izbegličkih porodica, kao i šest porodica interno raseljenih lica koje će dobiti pomoć za kupovinu stolarije za adaptaciju sopstvenog objekta. Takođe, 21 porodica interno raseljenih lica dobiće pomoć za kupovinu stolarije za otkupljene seoske kuće. Ukupno je obezbeđeno 6.000.000 dinara za ovu namenu.

– Ovaj vid pomoći od višestrukog je značaja za porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu. Program realizujemo u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, a rezultat dosadašnjeg rada je krov nad glavom za oko 5.000 lica. Nastojaćemo da i u budućnosti budemo servis građana i da pružimo podršku svima kojima je potrebna – rekla je Aleksandra Čamagić.

Izbeglica iz Osijeka, Slađana Branisavljević, rekla je da će joj pomoć biti jako značajna kako bi završila kuću u Sopotu. Porodice Korlat i Šuša iz Knina će uz pomoć dobijenih sredstava zameniti stolariju na svojim kućama u Obrenovcu.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu će u narednom periodu raspisati još jedan javni poziv za interno raseljena lica za kupovinu najmanje pet seoskih kuća.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °