26.9 C
Belgrade

Dogovori oko zajedničkih projekata sa švedskim gradom Boros

U ponedeljak, 31. maja u kafiću „Zvuci srca na Čuburi“, predstavnici Gradske opštine Vračar učestvovali su na sastanaku organizovanim u okviru projekta uspostavljanja međunarodne saradnje sa švedskim gradom Boros. Projekat podržava Međunarodni centar za lokalnu demokratiju (ICLD).

Sastanku su prisustvovali: Kosta Malović, pomoćnik predsednika Opštine Vračar, Irena Lakobrija Delić, šef Odseka za projekte Gradske opštine Vračar i Ninoslava Kriško iz Odseka za projekte Gradske opštine Vračar.

Ovog puta, na sastanak su pozvana udruženja građana koja deluju u Beogradu i Borosu, kako bi predstavili svoj rad i aktivnosti i probleme sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. Aktivno učešće uzeli su Savez za pristupačnost Srbije, Gradska organizacija gluvih Beograda i Humanitarna organizacija „Dečje srce“, kao i švedska udruženja penzionera, asmatičara i udruženja za pristupačnost.

Sastanak je organizovan u cilju pripreme zajedničkih projekata u oblasti unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, njihovog uključivanja i osnaživanja, kao i stvaranja pristupačnog okruženja.

Kao mesto sastanka još jednom je izabran kafe „Zvuci srca“ koji se nalazi na Čuburi, u kome goste poslužuju osobe sa intelektualnim teškoćama, iz razloga kako bi se pružila podrška radu ovog jedinstvenog mesta u Srbiji.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...