16.8 C
Belgrade

Dom zdravlja Surčin u procesu odvajanja od Doma zdravlja Zemun

U zgradi opštine Surčin članovi privremenog Upravnog i Nadzornog odbora i vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Surčin sastali su se sa predsednikom opštine Stevanom Šušom kako bi razgovarali o daljem radu ove zdravstvene ustanove i o daljoj saradnji, na zadovoljstvo svih stanovnika opštine.

Predsednik opštine je naglasio da je inicijativa za odvajanje surčinskog Doma zdravlja od zemunske ustanove pokrenuta još 2014. godine kao bi zdravstvena zaštita bila dostupnija svim građanima Surčina. On je istakao da će kompletan proces odvajanja, koji nije lak, biti uskoro završen, kako pacijenti iz Surčina ne bi morali da putuju 40 kilometara do Zemuna da bi obavili pojedine preglede.

Kako bi Dom zdravlja Surčin kao samostalna zdravstvena ustanova mogao nesmetano da funkcioniše biće potrebno obezbediti određeni broj novih zaposlenih, pre svih, lekara specijalista, istakao je Tihomir Hrnjak, predsednik privremenog UO DZ Surčin.

U skladu sa rešavanjem svih neophodnih administrativnih poslova koji su vezani za prijem novih zdravstvenih radnika i koji ne zavise od opštine, očekuje se da bi surčinski Dom zdravlja svoj samostalni radni vek mogao započeti za nešto više od mesec dana, istakao je Hrnjak.

Po odluci Ministarstva zdravlja, funkciju v.d. direktora Doma zdravlja Surčin obavljaće dr Marko Berak koji radi kao ginekolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °