11.1 C
Belgrade

Donacija Gerontološkom centru Beograd

Kulturno-umetničko društvo „Izvor” iz Nemačke doniralo je Gerontološkom centru Beograda medicinsku opremu i nameštaj, a tim povodom ovu ustanovu obišla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Posredstvom Srpske pravoslavne crkve dodeljena je oprema, koju je uručio vladika Stefan. Obilasku doma za stare na Bežanijskoj kosi prisustvovao je i direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević.

Tokom posete domaćini i gosti obišli su kompleks ovog gerontološkog centra i uverili se u dobre uslove u kojima borave korisnici.

Nataša Stanisavljević je istakla da Grad Beograd ostaje posvećen unapređenju položaja lica starijih od 65 godina, kojih je u Beogradu više od 340.000.

– Ovo je najveći dom za smeštaj starijih osoba u Beogradu i Srbiji i veoma smo zahvalni Kulturno-umetničkom društvu „Izvor” i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na donaciji. Trudimo se da svojim korisnicima obezbedimo sve što im je potrebno kako bi imali najbolje moguće uslove. Ovo je ujedno i nastavak saradnje Grada Beograda i Gerontološkog centra Beograd, sa kojim organizujemo rad dnevnik klubova za najstarije sugrađane, a uslugu gerontodomaćica sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Nadamo se da će u budućnosti biti sve bolja saradnja na zadovoljstvo svih naših korisnika – rekla je Nataša Stanisavljević.

Vladika Stefan je istakao da crkva treba da bude dobar posrednik, da pomaže, organizuje i objedinjuje.

– Mi smo veoma zadovoljni što imamo kvalitetnu saradnju sa Gerontološkim centrom Beograd, koji je nedavno blagoslovio i patrijarh Porfirije. Verujemo da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti. Drago mi je što sam danas i ja, zahvaljujući udruženju „Izvor”, bio u prilici da obiđem ovu ustanovu i njene korisnike – rekao je vladika Stefan, istakavši da će uskoro u ovu instituciju dođi i novi sveštenik koji će zameniti preminulog oca Stefana.

Direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević je podsetio da se donacija sastoji od bolničkih kreveta, invalidskih kolica, hodalica, stalaka za infuziju i druge neophodne opreme. On je podvukao da ova institucija omogućava svojim korisnicima da vode aktivan život i pruža im sve mogućnosti da „treće doba” provode na kvalitetan i kreativan način.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °