6.8 C
Belgrade

Doneta odluka o stalnom sastavu GIK-a

Skupština Grada Beograda na današnjoj, 37. sednici donela je Odluku o stalnom sastavu Gradske izborne komisije. Kako je istakao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Narodna skupština Republike Srbije je 4. februara usvojila novi zakon o lokalnim izborima, koji je stupio na snagu 8. februara.

– Lokalne samouprave su dužne da u roku od sedam dana održe sednice i da se imenuju predsednik, njegov zamenik, sekretar i njegov zamenik, kao i članovi i njihovi zamenici u stalnom sastavu Gradske izborne komisije. Prema zakonu, oni se biraju na predlog odborničkih grupa srazmerno njihovoj zastupljenosti u ukupnom broju odbornika, s tim da nijedna odbornička grupa ne može da predloži više od polovine članova i zamenika članova izborne komisije u stalnom sastavu – pojasnio je Nikodijević.

Imenovani su: za predsednika diplomirani pravnik Zoran Lukić, koji je i u prethodnom sazivu GIK-a obavljao ovu dužnost, a njegov zamenik je diplomirani pravnik Vojkan Tomić.

Sekretar GIK-a je diplomirani pravnik Sandra Pantelić, a njena zamenica je diplomirani pravnik Biljana Živković.

Članovi i njihovi zamenici su: Jana Ljubičić (zamenik Miloš Dejanović), Nikola Radonjić (Dalibor Matijašević), Andrijana Kukolj (Katarina Terzić), Marija Leković (Tijana Bjelovuk), Stojan Lončarević (Marina Miličević), Zoran Alimpić (Marko Perović), Jasmina Belić (Srđan Dobrica), Marko Ivanović (Gordana Zlatković Homan), Goran Dilparić (Milan Vulević), Zoran Maksimović (Dalibor Milanković), Saša Oluić (Marija Glišović) i Zlata Jusufović (Marko Mišić). 

beogardski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °