9.3 C
Belgrade

Društveni aktivizam mladih put do prvog zaposlenja

Ulaganje u društveni aktivizam može imati mnogo pozitivnih učinaka na lični i profesionalni razvoj, pa čak i kada je u pitanju prvo zaposlenje.

Društveni aktivizam može pomoći mladima da razviju liderske sposobnosti i nauče da rade u timu. Ove veštine su korisne ne samo u društvenim aktivnostima, već kasnije i u poslu.

Društveni aktivizam može unaprediti komunikacijske sposobnost mladih. Mladi mogu da nauče kako da govore pred velikim grupama ljudi, da iznesu svoje ideje jasno i da sluslušaju mišljenja drugih.

Društveni aktivizam može pomoći i kod razvoja empatije i razumevanja. Ulaganjem u društvene aktivnosti, mladi mogu da nauče da se suoče sa različitim mišljenjima i da razumeju poglede drugih ljudi.

Društveni aktivizam takođe može pomoći da se steknu nova iskustva i da se proširi mreža kontakata. Možete da upoznate nove ljude sa sličnim interesovanjima i da se pridružite organizacijama ili grupama sa kojima ćete raditi. Ovo može otvoriti vrata novih prilika i povećati vaše šanse za prvo zaposlenje.

Kada se prijavljujete za posao, vaše iskustvo u društvenim aktivnostima može biti od velike važnosti za potencijalnog poslodavca. Oni mogu videti da ste sposobni da radite u timu, da vodite druge ljude i da se bavite važnim pitanjima, što su sve veštine koje se cene u poslu.

Ukratko, ulaganjem u društvene aktivnosti, možete da razvijete veštine koje su korisne u poslu, da proširite mrežu kontakata i da pokažete potencijalnom poslodavcu da ste sposobni da radite u timu.

beogradski.rs

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °