14.8 C
Belgrade

Društveni aktivizam mladih

Mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promena u društvu. Oni su budućnost naše zajednice i imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju i unapređenju našeg društva. Zbog toga je neophodno da se posvećuje adekvatna pažnja njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i da se podrži i razvije aktivizam mladih.

Mladi imaju mnogo toga da ponude društvu i imaju mnogo ideja i inovacija koje mogu da poboljšaju lokalnu zajednicu. Međutim, često se dešava da njihove ideje i želje ostaju nečujne i da se ne uzimaju u obzir prilikom donošenja odluka. Zbog toga je važno da se posvećuje pažnja njihovim stavovima i da se podrži njihov aktivizam, kako bi se omogućilo da se njihove ideje i inovacije razvijaju i da se one uključe u procese donošenja odluka.

Podrška aktivizmu mladih takođe je važna zbog toga što mladi imaju mnogo da nauče od aktivizma. Oni mogu da nauče kako da vode druge ljude, da se organizuj u timu i da iznesu svoje ideje jasno. Ove veštine su korisne ne samo u društvenim aktivnostima, već i u poslu i svakodnevnom životu.

Ukratko, mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promena u društvu. Zbog toga je važno da se posvećuje pažnja njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i da se podrži i razvije aktivizam mladih. Podrška aktivizmu mladih omogućava im da razviju važne veštine i da doprinesu razvoju i unapređenju zajednice u kojoj žive.

beogradski.rs

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °