4 C
Belgrade

Društveni aktivizam na društvenim mrežama

Društvene mreže imaju veliku ulogu u društvenom aktivizmu i mogu da pomognu da se stvore promene u društvu. One omogućavaju ljudima da se povežu, da dele informacije i da se organizuju oko pitanja koja su im važna.

Jedna od stvari koje društvene mreže omogućavaju je da se brzo i lako dele informacije o društvenim pitanjima i da se privuče pažnja na neka pitanja. Ako se neko društveno pitanje pojavi u vestima ili na društvenim mrežama, ljudi mogu da ga brzo prošire i da privuku pažnju javnosti. Ovo može pomoći da neka tema postane široko poznata i da se na nju obrati više pažnje.

Društvene mreže takođe omogućavaju ljudima da se organizuju oko pitanja koja su im važna. Ako se neko želi baviti nekim društvenim pitanjem, on može da nađe ljude sa sličnim interesovanjima na društvenim mrežama i da zajedno rade na nekom projektu. Ovo može pomoći da se stvore promene u društvu i da se neka tema reši.

Ukratko, društvene mreže imaju veliku ulogu u društvenom aktivizmu jer omogućavaju ljudima da se povežu, da dele informacije i da se organizuju oko pitanja koja su im važna.

beogradski.rs

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za informisanje. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °