12 C
Belgrade

Stević: Opština Lazarevac je u prethodnih šest godina značajno unapredila oblast poljoprivrede

Predsednik Gradske opštine Bojan Stević sa saradnicima danas je ugostio državnu sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivanu Popović.

Državna sekretarka je posetila opštinu Lazarevac, poljoprivredno gazdinstvo u Velikim Crljenima i Kancelariju za poljoprivredu u Lazarevcu.

Prilikom ove posete održan je radni sastanak na kojem se razgovaralo o razvoju poljoprivrede, trenutnim programima koji se realizuju, ali i budućim planovima kako bi se još više poboljšala oblast poljoprivrede i saradnja sa resornim ministarstvom.

„Opština Lazarevac je u prethodnih šest godina značajno unapredila oblast poljoprivrede, pre svega otvaranjem Kancelarije za poljoprivredu, koja pomaže poljoprivrednicima da registruju gazdinstva ali i učestvuju na brojnim konkursima”, rekao je Bojan Stević i dodao da će Gradska opština Lazarevac nastaviti sa primerom dobre prakse u narednom periodu u saradnji sa Gradom i Republikom i biti na usluzi poljoprivrednicima na teritoriji opštine Lazarevac.

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Ivana Popović izrazila je zadovoljstvo što je ponovo u Lazarevcu i istakla da je ovom prilikom u Velikim Crljenima obišla jedno domaćinstvo koje se bavi ratarstvom. Popović je istakla da je na današnjem sastanku u opštini Lazarevac bilo reči o tome koliko Grad Beograd sa 450 miliona dinara, koliko je opredeljeno za subvencije za ovu godinu može da pomogne i o značaju platforme e-Agrar za sve poljoprivredne proizvođače.

„Tokom ove godine subvencije putem Javnih poziva biće u značajnijoj meri kriterijumski opredeljene, kako bi svi podsticaji bili što jednostavniji”, rekla je državna sekretarka Ivana Popović.

GO Lazarevac

Najnovije

Belgrade
light rain
12.5 ° C
13.6 °
11.7 °
68 %
1.5kmh
100 %
Пет
19 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
7 °
Уто
2 °