16.1 C
Belgrade

Dva nova saniteta za Dom zdravlja Grocka

Najmodernija i najsavremenije opremljena sanitetska vozila, ukupno 329, danas je dodeljeno zdravstvenim centrima u Srbiji. Domu zdravlja Grocka u ovoj preraspodeli pripala su dva sanitetska vozila.

U okviru nabavke vrednosti više od 15 miliona evra, nalazi se pet tipova sanitetskih vozila: za urgentne ekipe sa osnovnom opremom (110 sanitetskih vozila), kompletno opremljeno vozilo (osnovna oprema, aspirator i defibrilator – 95 sanitetskih vozila), te sanitetsko vozilo za urgentne ekipe sa osnovnom opremom, aspiratorom, defibrilatorom i respiratorom (10 sanitetskih vozila), zatim vozila za prevoz pacijenata sa hendikepom, odnosno vozila sa rampom za uvoz pacijenata (19 vozila) i vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu (95 vozila).

Primopredaji sanitetskih vozila prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i direktori zdravstvenih ustanova koje dobijaju nova vozila.

Ministar zdravlja poručio je da je to najveća nabavka novih sanitetskih vozila u istoriji srpskog zdravstva.
“Naša je obaveza bila da obezbedimo ova vozila zdravstvenim ustanovama, ali pre svega da obezbedimo najsavremenije uslove za naše građane”, istakao je ministar.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom obilaska vozila ocenila da je to “ogromna stvar za srpsko zdravstvo”.
“Ponosna sam na to kako se razvija srpsko zdravstvo. Ovo je ogromna stvar za sistem i za građane Srbije, a po licima zaposlenih vidim koliko im ovo znači”, ocenila je premijerka.

U okviru nabavke je i kontingent dodatnih putničkih vozila za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja.

beogradsi.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.8 ° C
15.8 °
15.2 °
54 %
8.8kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
16 °
Суб
15 °