2.9 C
Belgrade

Dvorište Ljubomira Vidovića iz Šopića najlepše u Lazarevcu

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ dodeljene su nagrade pobednicima konkursa „Najlepše dvorište 2022“ koji je organizovala Turistička organizacija GO Lazarevac. Konkurs za izbor najlepšeg dvorišta bio je otvoren do 10. juna a nakon obilaska komisije i dodele ocena, žiri je doneo jednoglasnu odluku. Prvo mesto osvojio je Ljubomir Vidović iz Šopića, koji je kao nagradu dobio baštensku ljuljašku. Specijalne nagrade dodeljene su i ostalim učesnicima koji su na poklon dobili sadni materijal preduzeća „Kolubara usluge“. Dodeli nagrada prisustvovali su i predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić i član Veća Rade Mirković.

Cilj akcije bio je da podstaknemo građane da čuvaju životnu sredinu i rade na uređenju svojih privatnih eksterijera, kako bi nam grad bio lepši i uredniji, a Lazarevac to svakako jeste, rekao je ovom prilikom predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Siđelić koji je uručio prvu nagradu vlasniku dvorišta Ljubomiru Vidoviću.

Drugo mesto osvojilo je dvorište Ljubomira Antonijevića iz Lazarevca i on je na poklon dobio motornu kosačicu, dok je dvorišni roštilj i treće mesto pripalo dami Jelici Turković iz Brajkovca.

Da bi nam sve u životu išlo kako treba, poslovica kaže da treba prvo da očistimo svoje pa onda da gledamo u tuđe dvorište. Svi oni koji su se prijavili na kokurs Turističke organizacije, izgleda da se vode ovom starom izrekom a sudeći po izgledu njihovih dvorišta čini se da su mnogo truda a pre svega ljubavi uložili u rešenje svojih dvorišnih oaza. Konkurs Tursitičke organizacije već petu godinu izaziva veliku pažnju kod naših sugrađana, pa je i ove godine zaista bilo teško odabrati najlepše dvorište među prijavljenima, kaže direktor ove ustanove Mirko Kovačević.

Pravo učešća na Konkursu imali su svi građani sa teritorije Gradske opštine Lazarevac. Konkurs je takmičarskog, motivacionog i nagradnog karaktera.

Svi učesnici dobili su zahvalnice za učešće u konkursu a specijalne nagrade dodeljene su i Svetlani Simić iz Rudovaca, Miodragu Bojiću iz Lazarevca i Dragoslavu Petroviću iz Lazarevca, koji su na poklon dobili vaučere za kupovinu sadnog materijala i po tri sadnice na poklon.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °