6.2 C
Belgrade

Edukativno-kreativne radionice za vračarske mališane

„Juče je u Ustanovi kulture ‘Božidarac – Vračar’, uz podršku Grada Beograda počela realizacija projekta ‘Kreativni svet malih Vračaraca’ namenjen najmlađim stanovnicama naše opštine. Uz igru i zabavu, Vračarci uzrasta od 3 do 12 godina, će kroz niz besplatnih edukativno-kreativnih radionica engleskog jezika, muzičkog, baleta, folklora i likovne umetnosti, provesti kvalitetno vreme sa svojim vršnjacima i usvojiti nova znanja i veštine“, izjavila je Biljana Rakić, član Veća zadužena za socijalnu i dečju zaštitu Gradske opštine Vračar pozdravljajući mališane i njihove roditelje na radionici engleskog jezika.

Biljana Rakić je istakla da je novina još jedna besplatna radionica „Mali Pitagora“, koja je namenjena predškolcima sa ciljem da se na zanimljiv način upoznaju sa svetom nauke i logičko-matematičkog razmišljanja. Ona je izjavila da je važno da deci omogućimo da se na inovativan i kreativan način upoznaju sa matematikom, kako bi se kod njih razvilo poverenje u njihovu sposobnost da je razumeju i koriste.

„Jedan od prioriteta u radu rukovodstva Opštine Vračar jesu najmlađi sugrađani. Verujemo da je važno obezbediti im kvalitetan i sadržajan program ranog obrazovanja. Takođe je važno i da njihovim roditeljima beplatno omogućimo da njihova deca stiču nova znanja, veštine i iskustva. Nastojaćemo da i u narednom periodu podržimo projekte koje imaju za cilj promociju kulture, znanja i obrazovanja“, zaključila je član Veća Biljana Rakić.

Projekat „Kreativni svet malih Vračaraca“ se realizuju u prostorijama Ustanove kulture „Božidarac-Vračar“, u ulici Radoslava Grujića 3. Sve što je potrebno da dete učestvuje jeste da roditelj prijavi svog mališana putem elektronske pošte radionice@vracar.rs, kao i da prilikom prvog dolaska na radionicu donese na uvid dokument kojim se potvrđuje prebivalište na Vračaru. Radionice se sprovode kroz grupni rad, uz individualni pristup svakom detetu. Kroz rad sa predavačima mališani na zabavan način i uz igru otkrivaju svoje talente i interesovanja, razvijaju kreativnost, samostalnost i socijalne veštine.

Otkrijmo zajedno svet znanja. Vidimo se na radionici!

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °