16.6 C
Belgrade

”Evo ruka” proslavila rođendan

Udruženje ”Evo ruka” 10. maja u Glamur event centru u Zemunu proslavilo je svoj jedanaesti rođendan. To je bila prilika da se proslavi punoletstvo mladiću sa višestrukim smetnjama u razvoju, inače glavnom članu-osnivaču Andriji Kneževiću i na humanitarnoj licitaciji prikupe sredstva za održivost udruženja.  Proslavi su prisustvovali članovi Veća GO Zemun Vladimir Kostić, Đorđe Dukić i Marko Raić.

Ovo udruženje osnovali su roditelji kako bi svojoj deci koja imaju smetnje u razvoju poboljšali kvalitet života  i obezbedili sigurniju budućnost. Od osnivanja do danas organizovali su niz projekata, među kojima su najznačajniji Inkluzivni centar u Zemun Polju, proizvodnja zimnice i kampovi sa volonterima iz celog sveta.

”Evo ruka” neguje društveni aktivizam, povezuje zajednicu u cilju pružanja konkretne pomoći porodica i razvija inovativnu inkluzivnu praksu. Okuplja decu predškolskog i školskog uzrasta koja pohađaju specijalne, ali i redovne škole. Među njima ima i dece koja su teškog zdravstvenog stanja i veliki broj nezaposlenih roditelja, najčešće majki koje su u teškoj finansijskoj situaciji.

Gradska opština Zemun pomaže rad ovog Udruženja sa ciljem da doprinese kvalitetnijem životu ove dece i njihovih roditelja koji otežano obavljaju svakodnevne aktivnosti i poslove. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °