13.9 C
Belgrade

Evropska nedelja javnog zdravlja u ponedeljak na Trgu republike

Evropska nedelja javnog zdravlja obeležiće se u ponedeljak 16. maja na Trgu republike kod fontane blizu Knez mihailove ulice, pod motom „Tvoje zdravlje zavisi od tebe!”, saopštavaju iz Crvenog krsta Beograda.

Pored ove manifestacije u prostorijama Crvenog krsta krsta Beograda (Simina 19/treći sprat) od 15,30 do 16,30 održaće se predavanje „Mere oživljavanja-šta je novo” za studente medicine i volontere u prvoj pomoći. Predavač će biti dr. Adi Hadžibegović, specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije.

U periodu od 16. do 20. maja u evropskim zemljama će se obeležiti, četvrtu godinu zaredom Evropska nedelja javnog zdravlja pod sloganom „Zdravlje tokom čitavog života”. Ovogodišnji slogan ukazuje na značaj očuvanja i unapređenja zdravlja od najranijih dana. Inicijator obeležavanja je evropsko udruženje za javno zdravlje, uz podršku kancelarije za evropu svetske zdravstvene organizacije. Crveni krst Beograd se na  poziv Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, pridružuje obeležavanju Evropske nedelje javnog zdravlja kroz organizovanje zdravstveno promotivnih aktivnosti u zajednici.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °