0.4 C
Belgrade

Festival „BELEF – Beogradska letnja scena” od 27. juna do 17. jula na više lokacija u gradu

Prva konstitutivna sednica Beogradskog letnjeg festivala BELEF 2021 održana je danas u zgradi Skupštine Grada Beograda na Trgu Nikole Pašića. Na sednici je konstituisan Odbor koji je usvojio koncept i program ovogodišnjeg festivala. Pod sloganom „Novi početak”, festival će se održati od 27. juna do 17. jula na više lokacija u gradu. Takođe je usvojena odluka da se ubuduće festival zove „BELEF – Beogradska letnja scena”.

Ovogodišnje izdanje festivala se naslanja na iskustvo Beogradske letnje scene 2020. godine sa idejom da se publici omoguće premijerna izvođenja pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava, koncerata, izložbi, književnih predstavljanja objedinjenih u okviru koncepta: beogradske premijere, nove predstave, novi autori, novi početak.

Osim glavnog programa koji će biti organizovan na Kalemegdanu, Trgu republike, na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta i u Ateljeu 212, predviđeno je da se u okviru festivala izvede i specijalni program u prostoru dvorišta Rektorata Beogradskog univerziteta „Teatrium”.

Zajednička saradnja festivala i pozorišta bi obezbedila uslove za dalje izvođenje premijernih postavki tokom redovne sezone, kada je to moguće. Specijalna premijerna prikazivanja tokom festivalskih dana omogućavaju veće prisustvo publike i istovremeno služe za promovisanje kulturnih događaja u budućnosti. Uz otvaranje novih prostora, pozorišta ulaze u novo vreme. Na ovaj način, Grad Beograd najavljuje to novo vreme – rekla je predsednica Odbora BELEF-a Andrea Radulović.

Festival se organizuje u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
0.4 ° C
3.7 °
-0.3 °
95 %
0.9kmh
75 %
Уто
3 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
3 °

Servisne vesti