-0.4 C
Belgrade

Film Dušana Kovačevića ”Nije loše biti čovek” otvara Zemunfest

Sedmi Zemunfest počinje večeras na Velikom trgu u 20 časova koncertom  ”Jela cello” i projekcijom filma Dušana Kovačevića ”Nije loše biti čovek”.

Zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak u izjavi za TV Studio B pozvao je Zemunce i Beograđane da u narednih pet dana, koliko traje program Zemunfesta na tri lokacije, posete neki od sadržaja i pogledaju dobre filmove, poslušaju dobru muziku i podrže mlade umetnike koji imaju svoj prostor na Magistratskom trgu.

”Zemun će biti u znaku filma, muzike i kulture. Deca će takođe imati svoj kutak, takozvanu dečiju zonu sa predstavama i prostorom gde izlažu svoje radove i slike koje nastaju u okviru radionica i dalje se poklanjaju školama i domovima za nezbrinutu decu. Važan segment je novina koju smo uveli od prošle godine, a to je noćni market koji afirmiše privrednike koji izlažu rukotvorine i specifične proizvode”, rekao je Žarko Dronjak, naglasivši da će se organizatori prilagođavati vremenskim prilikama, a posetioci mogu da se blagovremeno informišu na društvenim mrežama o eventualnom odlaganju ili premeštanju sadržaja.

Zemunfest se održava od 24. do 28. avgusta na tri lokacije Veliki trg – Velika scena i Dečija zona, Magistratski trg – mala scena, Bogojavljenski plato – muzička scena, i prateći program sa izložbama i marketom je na Zemunskom keju na Letnjoj pozornici.

Dečiji programi su od 17 časova, market počinje od 18 časova, dok su filmske projekcije od 20 i 20.30 časova, a koncerti od 22 časa.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-0.3 ° C
-0.2 °
-1.8 °
84 %
2.1kmh
75 %
Пон
1 °
Уто
5 °
Сре
5 °
Чет
6 °
Пет
2 °