-2.2 C
Belgrade

Finalno takmičenje u besedništvu i recitovanju – 4. Memorijal „Ljubica Koprivica“

Finalno takmičenje u besedništvu i recitovanju – 4. Memorijal „Ljubica Koprivica“, koje je juče održano u Kulturnom centru „Čukarica“, uz finasijsku podršku Gradske opštine Čukarica, pokazalo je da Čukarica može da se podiči time da ima mnogo talentovane dece, spremne za različite oblike javnog izlaganja. Projekat „Besedništvo, recitovanje i kultura govora“ namenjen je deci i mladima uzrasta od 10 do 18 godina.

Prisutne je pozdravio pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić, koji je istakao da mu je velika čast što je u prilici da otvori jedinstveno i autentično takmičenje u oblasti retorike i besedništva za učenike osnovnih i srednjih škola.

Stručni žiri u sastavu: Slobodan Roksandić, glumac i komunikolog, Jovan Stamatović Karić, reditelj, Nebojša Nušić, upravitelj „Nušić fondacije“ i Maja Bunjac, autor programa, imao je težak zadatak da odabere najbolje od ukupno stotinu takmičara koji su prethodne nedelje prolazili selekciona predtakmičenja.

Ulaz za sve programe bio je slobodan, a izuzetna je prilika da posetioci čuju najbolje mlade govornike i i njihove autorske besede, kao i najbolje primere kulture govora i javnog nastupa.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti