19.6 C
Belgrade

FK ”Rojkovac” odigrao prvu utakmicu na novoizgrađenom terenu

Fudblski klub ”Rojkovac” na novom terenu odigrao je svoju prvu utakmicu. Na domaćem terenu, stadionu ”Car Dušan Silni”, u nedelju, 28. avgusta, odigrano je 1. kolo Beogradske lige. Nakon 6 godina od osnivanja, fudbalski klub dobio je svoj teren i prostorije, a dan kada su prvi put odigrali utakmicu na domaćem terenu pamtiće, kako predstavnici kluba, tako i navijači koji su ovoga puta došli da im pruže podršku.

Predsednik fudbalskog kluba ”Rojkovac” Miloš Stefanović istakao je da su osnivanjem kluba i novim stadionom ostvareni snovi svih članova fudbalskog kluba.

Podršku svih godina, tokom osnivanja, a i posle, članovi kluba imali su i od lokalne samouprave.

– Naš entuzijazam i inicijativu prepoznala je Gradska opština Obrenovac i to od samog početka. Sa sadašnjim gradskim menadžerom Miroslavom Čučkovićem započeli smo priču o izgradnji terena, a kako nam je u prvim momentima bilo jako teško, on nam je savetovao, da radimo i da će rezultati biti vidljivi. Ovom prilikom u ime celog našeg naselja, zahvaljujem mu, jer konačno ono što smo dugo želeli sada je pred nama – rekao je Stefanović.

Gradska opština Obrenovac pomogla je izgradnju prostorija neophodnih za funkcionisanje kluba, svlačionica i kancelarija.

Igračima Rojkovca ulazak u viši rang takmičenja, ovom prilikom čestitao je i predsednik Komisije za sport Miloš Stanković.

– Otvaranjem novoizgrađenog stadiona počinje nova epoha u fudbalu kluba Rojkovac. Trudimo se da obezbedimo optimalne uslove za razvoj fudbala, kako seniorskih ekipa, tako i mlađih generacija i to iz tri velika naselja, Rojkovac, Gaj 1 i Gaj 2, ali i okolnih mesta. Ovaj teren pružiće mogućnosti mladim fudbalerima da se na svom prostoru bave sportom i to je naša najveća pobeda – poručio je Stanković.

Utakmica protiv BSK-a iz Baćevca završena je rezultatom nerešeno, 2:2.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °