6.2 C
Belgrade

FK „Sremčica“ osvojio pehar 30. Zimskog fudbalskog turnira „Čukarica 2022“

Ovogodišnji, jubilarni, 30. „Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2022“ završen je pobedom fudbalera FK „Sremčica“, koji su u finalu bili bolji od ekipe FK „Leštane“. Treće mesto pripalo je ekipi FK „Torlak“ koja je bila uspešnija od ekipe FK „Rušanj“.

Nagrade i pehare najboljim fudbalskim ekipama, nakon finala koje je održano na terenima Fudbalskoh saveza Beograda na Adi Ciganliji, uručio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

„Želim da uputim čestitke našem ovogodišnjem pobedniku i, naravno, drugoplasiranoj ekipi, da im se zahvalim na fer i kvalitetnoj igri koju smo gledali i poželim još puno uspeha. Takođe, čestitke upućujem i svim ostalim ekipama i pojedincima koji su se izdvojili i koje ćemo posebno nagraditi“, rekao je predsednik Kolarić i istakao tradiciju i za beogradski fudbal značaj ovog turnira koji traje, sa uspehom, pune tri decenije.

Predsednik se zahvalio svim učesnicima, organizatorima i promoteru ovogodišnjeg turnira Jovanu Aćimoviću Kuletu i legendi fudbala Stanislavu Karasiju na podršci.

Turnir je za tri decenije postojanja stekao redovne poklonike i renome, a nastao je sa željom da omogući beogradskim ekipama da se međusobnim takmičenjem što bolje pripreme za predstojeću prolećnu sezonu.

Ovom prilikom uručeni su i pehari najboljem igraču Miloju Šarčeviću, najboljem strelcu turnira Nedeljku Đuriću i najboljem golmanu Danilu Jovanoviću. Priznanje je uručeno i najboljoj sudijskoj trojci, kao i najboljem mladom fudbaleru i klubu koji je pokazao fer plej.

Priznanja takmičarima i ekipama uručili su, pored predsednika opštine, i direktor turnira Slaviša Šotra, promoter ovogodišnjeg takmičenja Jovan Kule Aćimović, kao i naš proslavljeni fudbaler Stanislav Karasi, generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović, a prisustvovao je i pomoćnik predsednika Jovica Gostojić.

Na Zimskom fudbalskom turniru, koji ove godine puni tri decenije postojanja, učestvovalo je 16 ekipa, a odigrane su 42 utakmice.  Kao i prethodnih godina, odigran je na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

Organizatori ove tradicionalne sportske manifestacije su Gradska opština Čukarica i Sportska organizacija Čukarica, a uz podršku Fudbalskog saveza Beograda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °