18.4 C
Belgrade

„Fudbal za sve 2022“

Tradicionalni inkluzivni fudbalski turnir za osobe sa invaliditetom održan je juče, u prepodnevnim časovima, u balonu OŠ „Dušan Dugalić“, na Vračaru.

Turnir je otvorio član Veća Gradske opštine Vračar Željko Nikčević, istakavši važnost bavljenja sportom, za lični i zdravstveni razvoj, sa ciljem uključivanja što većeg broja osoba sa invaliditetom.

„Ovo nije samo takmičenje u fudbalu. Mi danas promovišemo duh i radost sporta. Ponosan sam što Gradska opština Vračar podržava ovu inicijativu i aktivno učestvuje u ovom događaju, jer verujemo da je inkluzija u sportu i zdravlju jednako važna kao i inkluzija u školama i obrazovanju“, rekao je Nikčević.

Podršku turniru pružila je i osvajačica bronzane medalje na nedavno održanom evropskom prvenstvu u paratekvondou Jelena Rašić.

Učesnici i organizatori fudbalskog turnira „Fudbal za sve“ uputili su veliku zahvalnost Gradskoj opštini Vračar, na višegodišnjoj i iskrenoj podršci u sportu osoba sa invaliditetom. Ovim činom pruža se prilika mladima da podstaknu društveno inkluzivno okruženje i praksu, kao i da podignu svest o inkluziji kroz sport i druženje, na terenu i van njega.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.8 ° C
19.8 °
16.4 °
92 %
3.6kmh
0 %
Суб
19 °
Нед
30 °
Пон
34 °
Уто
37 °
Сре
39 °