21.2 C
Belgrade

Galerija ’73 i Banski dvor – Kulturni centar potpisali Protokol o saradnji

Direktorka Galerije ’73 iz Beograda Mirela Pudar i direktor Banskog dvora – Kulturnog centra Mladen Matović potpisali su danas Protokol o saradnji.

Početak saradnje biće ozvaničen večeras otvaranjem izložbe UNUTRAŠNjI PEJZAŽI akademske slikarke SOFIJE JEČINE iz Rusije u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Za Galeriju ’73 kultura je važan segment u približavanju drugih naroda sa kojima dele zajedničku istoriju i kulturno nasljeđe.

– Banjaluka je veoma važna tačka na novoj mapi kulturne misije ove prestižne institucije kulture iz Beograda, jer se sa ovim gradom poslednjih godina neguju posebne emocije i uspomene. Saradnja sa Banskim dvorom – Kulturnim centrom, u kojem se i realizuje ova izložba, samo je nastavak regionalne kulturne mreže koja će svoj pravi format dobiti u vremenu koje je pred nama – rekla je dirktorka Galerije ’73 Mirela Pudar.

– Veliko je zadovoljstvo potpisati Protokol o saradnji sa jednom tako renomiranom ustanovom kulture kao što je Galerija ’73 iz Beograda. Sa tradicijom dugom punih pet decenija i reprezentativnim programskim sadržajima, Galerija ’73 odavno zauzima značajno mesto na regionalnoj kulturnoj mapi važnih dešavanja iz oblasti likovne umetnosti. Ovaj dokument će omogućiti sveobuhvatnu kulturnu saradnju i razmenu projekata prema godišnjim programima koje ustanove donose u okviru svojih redovnih aktivnosti. U godini kada Banski dvor treba da obeleži 90 godina postojanja, intenzivno nastavljamo sa aktivnostima koje iz dana u dan jačaju naš trenutni status regionalno prepoznatljivog kulturnog centra, koji na najlepši mogući način, kroz kulturu i umetnost, doprinosi kulturnoj i globalnoj afirmacija grada Banja Luke i Republike Srpske – naglasio je direktor Banskog dvora – Kulturnog centra, Mladen Matović.

Beogradski Portal

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °