21.2 C
Belgrade

GIK odbila prigovore opozicije, glasanje se ponavlja na četiri biračka mesta

Gradska izborna komisija je na 24. sednici, koja je održana večeras, odbila kao neosnovane 85 prigovora na glasanje na biračkim mestima na izborima za odbornike Skupštine grada održanim 3. aprila 2022. godine. Prigovore su podneli Koalicija Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi, Grupa građana Moramo – Za dobar grad – Ne davimo Beograd – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Izbor za našu opštinu – Platforma Solidarnost – Forum Roma Srbije, kao i Koalicija Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Odbijen je i prigovor Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda na rad predsednika Gradske izborne komisije zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja na izbornima za odbornike Skupštine grada održanim 3. aprila.

Gradska izborna komisija večeras je održala i 25. sednicu na kojoj je usvojeno rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

Ponavlja se glasanje na biračkom mestu za koje je rešenjem GIK-a konstatovano da se rezultati glasanja ne mogu utvrditi i to: na biračkom mestu broj 49 (OŠ „Ivan Milutinović”) u Gradskoj opštini Palilula. Ponavlja se glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda i na biračkim mestima na kojima je rešenjem GIK-a poništeno glasanje i to: na biračkom mestu broj 31 (OŠ „Filip Višnjić”) u Gradskoj opštini Palilula, na biračkom mestu broj 39 ( MZ „Terazije”) u Gradskoj opštini Stari grad, kao i na biračkom mestu broj 106 ( Dom kulture Velika Moštanica – Velika sala) u Gradskoj opštini Čukarica.

Ponovno glasanje održaće se u subotu, 16. aprila 2022. godine od 7 do 20 sati.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °