4 C
Belgrade

GIK usvojila Instrukciju o načinu provere i obeležavanja prsta birača na ponovnom glasanju na izborima

Gradska izborna komisija danas je na 33. sednici usvojila Instrukciju o načinu provere i obeležavanja prsta birača na ponovnom glasanju na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda 21. aprila 2022. godine.

Kako je pojašnjeno, u cilju zakonitog sprovođenja ponovnog glasanja na izborima na biračkom mestu broj 57 (MZ „Vojvoda Putnik – 2”) u GO Zvezdara Instrukcijom se upućuje birački odbor, na ovom biračkom mestu, o načinu provere i obeležavanja prsta birača i to tako što se određuje sledeće: da birački odbor uručuje glasački listić biraču za kojeg je UV lampom, proverom kažiprsta leve ruke, utvrdio da nije glasao na drugom biračkom mestu, kao i da kad nadležni član biračkog odbora zaokruži redni broj pod kojim je birač upisan u izvod iz biračkog spiska i kada se birač potpiše, birački odbor mu obeležava kažiprst leve ruke, odnosno drugi odgovarajući prst sprejom.

Naime, kako birači kojima je na ponovnom glasanju na izborima za narodne poslanike 16. aprila na ovom biračkom mestu kažiprst desne ruke bio obeležen sprejom, čiji su tragovi još uvek vidljivi pod UV lampom, ne bi bili uskraćeni da ostvare svoje biračko pravo na izborima 21. aprila to je donošenje ove Instrukcije neophodno za zakonito sprovođenje ponovnog glasanja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °