12.6 C
Belgrade

„Glasovi podzemlja“ najbolji roman konkursa za nagradu „Miroslav Dereta“

Pobednik ovogodišnjeg konkursa za nagradu Miroslav Dereta za najbolji neobjavljeni roman, koju dodeljuju Gradska opština Čukarica i Izdavačka kuć Dereta, je roman „Glasovi podzemlja“ Miroslava Radoševića.

Na XI Deretin konkurs, koji je trajao od 1. marta do 1.jula 2021., stiglo je 150 rukopisa, a žiri u sastavu Zoran Bognar, Jasmina Ahmetagić i Petar V. Arbutina, doneo je odluku da nagrada pripadne Miroslavu Radoševiću za roman „o ezoterijskim i istorijskim naslagama urbanog nasleđa Beograda“.

U uži izbor ušli su i rukopisi: „Santjago“, Đorđa Ćirjanića, „Siroče,“ Milice Maglov, „Olivera uči nemački,“ Jadranke Milenković i „Zloduh“, Moriana Lagartije.

Nagrada „Miroslav Dereta“, koju dodeljuju Gradska opština Čukarica i Izdavačka kuća „Dereta“, laureatu će biti uručena u okviru tradicionalnih „Decembarskih dana Čukarice“.

Beogardski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...