6.8 C
Belgrade

Glavni takmičarski program FEST-a otvara film „Prokleti ne plaču”

Francusko-marokanski film „Prokleti ne plaču”, koji će otvoriti Glavni takmičarski program, jedan je od najboljih u protekloj godini, ocenio je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor i selektor FEST-a. 

Reč je o filmu Fajzala Bulife, britanskog autora marokanskih korena, snimljenom u francusko-marokanskoj produkciji. Radnja je smeštena u Maroku i prati odnos samohrane majke i njenog sina tinejdžera. Njih dvoje se sele s mesta na mesto, u pokušaju da pobegnu od skandala u koje ona stalno upada. Dolazak u Tanger nudi im priliku za novi početak, ali i stavlja njihov odnos u iskušenje.

Film je svetsku premijeru imao na Venecijanskom festivalu u okviru uglednog pratećeg programa „Dani autora”. Učestvovao je na festivalima u Marakešu, Londonu, Stokholmu, Tromsu, Ženevi, a do sada je nagrađen u Palm Springsu i Bordou.

„Prokleti ne plaču” premijerno će biti prikazan na FEST-u u subotu, 25. februara, u 17 sati u Sali 1 MTS dvorane. Na istom mestu je reprizna projekcija 26. februara u 10 časova, a na programu je i u Domu omladine 26. februara u 20 časova.

U Glavnom takmičarskom programu FEST-a je 17 filmova iz 15 zemalja. 

beogradski.rs / FEST

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °