3.6 C
Belgrade

GO Stari grad obezbedila prečišćivače vazduha za sve vaspitne sobe vrtića PU „Dečji dani“ i učionice osnovaca do četvrtog razreda

Opština Stari grad je obezbedila i poklonila 174 prečišćivača vazduha koji su postavljeni u svim vaspitnim sobama mališanima Predškolske ustanove „Dečji dani“ i u učionicama osnovaca od prvog do četvrtog razreda starogradskih osnovnih škola. Predsednik opštine Radoslav Marjanović, zamenik predsednika Aleksandar Todorović i član Veća opštine Nedeljko Jovanović posetili su OŠ „Mihailo Petrović Alas“ i tom prilikom uručili 13 prečišćivača vazduha, kako bi najmlađi osnovci ove škole tokom dana boravili i učili u zdravijim uslovima, na svežijem i čistijem vazduhu.

„Prečišćivačima vazduha smo u ovom ciklusu opremili sve vaspitne sobe starogradskih vrtića i sve učionice osnovaca od prvog do četvrtog razreda. Obezbedili smo i sredstva za redovnu zamenu filtera. Inicijativa je potekla od roditelja i mi smo im kao lokalna samouprava na tome zahvalni. Pozivam ih da nastave sa sličnim inicijativama na koje će naša opština moći da odgovori, a akciju ćemo nastaviti opremanjem prečišćivačima vazduha učionica starijih osnovaca, od petog do osmog razreda”, istakao je predsednik Marjanović i naglasio da je OŠ „Mihailo Petrović“ dobila i novi video nadzor, za bezbedniji boravak dece u školi.

„Veoma je važno da starogradska deca borave i uče u najboljim uslovima, jer u dnevnim sobama i učionicama provode najviše vremena. Naša želja je da to vreme provode na zdravijem vazduhu što je izuzetno važno u zimskim uslovima kada je njegov kvalitet lošiji“, poručio je predsednik Radoslav Marjanović, prilikom obilaska OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

beogradski.rs / GO Stari Grad

Najnovije

Belgrade
broken clouds
3.6 ° C
3.8 °
3 °
89 %
6.7kmh
75 %
Чет
3 °
Пет
2 °
Суб
5 °
Нед
5 °
Пон
8 °