9.3 C
Belgrade

Good Food & Wine Festival: Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, privredno – turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, biće održan od 19. do 24. septembra u Beogradu.

Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Good Food & Wine Festival – Promo

Good food & Wine festival je dobitnik prestižnog priznanja „Zvezde Beograda“ za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd i zbog toga će slogan ovogodišnjem festivala biti ,,Zvezda Beograda“.

Manifestacija ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

Good Food & Wine Festival – Promo

Program festivala čini nekoliko događaja. 19. septembra od 12h biće održan Karneval ,,Srbija“ čiji je cilj promocija nčse zemlje i svih njenih raskošnih potencijala. Povorka se prethodnih godina kretala od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice, sve do Kalemegdana. Ove godine interesovanja za učešće u Karnevalu „Srbija“ je ogromno i u povorci se očekuje između 500 i 1000 učesnika.

Centralni događaj u ovkiru Good food & Wine festivala, kao i prethodnih godina, biće Sajam tradicionalne hrane i vina koji će se održati 24. septembra na Sava Promenadi od 14h do 23h. Posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani, vinima domaćih proizvođača, a biće održane i predavanja i radionice o hrani i piću (food styling- aranžiranje hrane, slaganje vina i hrane i dr.).

Good Food & Wine Festival – Promo

Prošle godine, na sajmu je bilo 80 izlagača, a ove godine se očekuje trocifren broj učesnika iz Srbije i regiona. Najboljim izlagačima i proizvođačima biće dodeljene plakete Good Food & Wine festivala, a najsrećnijim posetiocima vredne nagrade u okviru tombole koja će biti organizovama od 18h na Sava Promenadi. Posetiocima će biti podeljeno 10.000 poklona različitih kompanija i sponzora događaja.

Good Food & Wine Festival – Promo

Veče je rezervisano za bogat tročasnovni kulturno – umetnički program u kojem će učestovati tamburaši, pevači i folklorni ansambli.

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na email: spektarcentar@gmail.com

beogradski.rs / Promo

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °