11.1 C
Belgrade

Goran Vesić i Miloš Vidović razgovarali sa građanima naselja Stjepan Filipović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović razgovarali su danas u Starom dvoru sa predstavnicima naselja Stjepan Filipović o načinima da se poboljša život stanovnika ovog naselja. U razgovoru sa građanima učestvovao je i gradski urbanista Marko Stojčić.

Vesić je podsetio da su problemi ovog naselja izašli u javnost zbog priča da će se graditi zgrada pored stanične zgrade na Prokopu.

– U dogovoru koji su ostvarili sa Gradom Beogradom, a čemu je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, odlučeno je da se ta zgrada ne gradi. U međuvremenu smo napravili i konkretne dogovore o tome šta može da se uradi za njihovo naselje, od obnovljenih igrališta i rekonstrukcije stepeništa pa sve do toga da dobiju jedan prazan prostor koji tamo postoji a koji je u vlasništvu „Železnica Srbije”. Taj prostor treba da bude iskorišćen kao prostor za umetnike, čime će ovo naselje imati bolje sadržaje i komfor življenja. To je način na koji mi rešavamo probleme sa ljudima i mislim da je veoma važno da građani učestvuju i daju svoje predloge. Sugrađani iz ovog naselja su bili konstruktivni i usmereni ka tome da uradimo nešto korisno za ovo naselje i taj deo Savskog venca. Mislim da smo i ovog puta pokazali da, kada radimo zajedno, možemo da postignemo da svaki deo Beograda postane bolje mesto za život – kazao je Vesić.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je zahvalio zameniku gradonačelnika na organizaciji zajedničkog sastanka i podsetio da je Opština Savski venac proteklih godina dosta ulagala u naselje Stjepan Filipović.

– Građani su dobili novi sportski teren, novo dečje igralište, rekonstruisali smo međublokovsku saobraćajnicu, parking mesta i uredili teren za balote. Očekujem da i današnji dogovor bude realizovan i da nastavimo da i dalje dobro sarađujemo – istakao je Vidović.

Beogradski Portal

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °