3.1 C
Belgrade

Grad Beograd donirao opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća

Grad Beograd donirao je opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća. Vozilo su danas predsedniku opštine Munibu Mujagiću zvanično uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor „Gradske čistoće” Marko Popadić. 

Goran Vesić je naglasio da Grad Beograd kao najveća lokalna samouprava ima obavezu i potrebu da pomaže drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.  

– Naša preduzeća, kada god mogu, izlaze u susret onim lokalnim samoupravama koje su siromašnije i kojima treba pomoć. Sjenica ima tri ovakva kamiona i ovo će biti četvrti. U Beogradu imamo 157 velikih i 47 malih vozila i sada čekamo isporuku novih 29 kamiona. Jasno je da imamo mogućnost i potrebu da pomognemo drugima – kazao je Vesić. 

On je podsetio da su na ovaj način pomognuti i Kosovska Mitrovica i Zubin Potok, koji su takođe dobili vozila na korišćenje.  

– O tome kolika je razlika u opremljenosti „Gradske čistoće” pokazuje podatak da smo 2013. imali nešto manje od stotinu vozila, a danas imamo duplo više, s tim da se očekuje isporuka još 29 vozila. Ulaže se, dakle, mnogo više u opremljenost preduzeća – istakao je Vesić. 

Irena Vujović je navela da je ovo vozilo izuzetno potrebno Sjenici i lokalnom javnom komunalnom preduzeću, podsećajući da je na ovo ukazano predsedniku Srbije prilikom nedavne posete ovom kraju.

– Pomoć je značajna za opštinu, koja je u teškoj finansijskoj situaciji, ali i zbog vremenskih prilika i nepristupačnih puteva. Kad je reč o deponiji Goveđak, na projektovanju za sanaciju i zatvaranje intenzivno se radi i trebalo bi da projekat bude gotov u junu. Nakon toga realizovaće se radovi i zatvaranje deponije. To su važni koraci kako da se podigne svest o zaštiti životne sredine – navela je Irena Vujović, precizirajući da je u prethodnom periodu opštini Sjenica dato na korišćenje 120 kontejnera, te da će se pomoć nastaviti. 

Munig Mujagić je u ime građana Sjenice zahvalio na auto-smećaru, koji je opštini neophodan i mnogo će značiti upravo zbog daljeg razvoja poljoprivrede i turizma. On je najavio početak radova na deonici auto-puta od Duge Poljane do Preljine, kao i na novom objektu osnovne škole, na šta se dugo čekalo. 

– Imamo veoma dobru saradnju i razumevanje za sve probleme sa kojima se susrećemo i nadam se da će se nastaviti projekti na kojima ćemo zajedno raditi – istakao je Mujagić. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °