26.4 C
Belgrade

Grad Beograd omogućio besplatni rekreativni boravak korisnicima dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Grad Beograd je omogućio korisnicima dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju besplatno korišćenje rekreativnog boravka u šest odmarališta koja se nalaze u vlasništvu Grada Beograda, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

– Ono što je veoma važno jeste to da je prijava u toku i da će u septembru biti organizovan odlazak korisnika boravka sa vaspitačima. Do sada, prema anketi koja je urađena, imamo 461 prijavljenog korisnika, što je preko dve trećine od ukupnog broja korisnika ove ustanove. Tokom prošle i pretprošle godine nismo bili u mogućnosti da organizujemo ovakve vrste rekreativnih boravaka zbog epidemije kovida 19, ali smo tada omogućili za sve roditelje, što će biti moguće i ove godine, da njihova deca individualno idu u jedno od šest odmarališta i da sve troškove snosi Grad – rekla je Stanisavljevićeva i dodala da će ovo doprineti boljoj socijalizaciji i zbližavanju korisnika. 

Prema njenim rečima, ova aktivnost će biti realizovana početkom septembra u saradnji sa Centrom dečijih letovališta. 

– Grad je za ovu svrhu izdvojio 17 miliona dinara. Trudimo se i dalje da stvaramo najbolje moguće uslove za naše korisnike. Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju ima više od 650 korisnika. Ovo je najnoviji i najsavremeniji dnevni boravak od ukupno 15, koje poseduje ovaj centar – poručila je gradska sekretarka.

Rekreativni boravak za korisnike usluge dnevnog boravka će se organizovati kolektivno u odmaralištu Mitrovac na Tari od 5. do 10. septembra. Roditelji imaju mogućnost da pravo na rekreativni boravak ostvare i korišćenjem vaučera, a na raspolaganju im je šest odmarališta Centra dečjih letovališta, i to na Tari, Divčibarama, Goču, Bukulji, Avali i Rudniku.  

– Značaj rekreativnog boravka za korisnike Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je višestruk tako da se, pored boravka u prirodi i na svežem vazduhu, ogleda i u doprinosu očuvanju i unapređenju ukupnog zdravstvenog stanja korisnika, razvoju socijalnih veština u novom okruženju, stvaranju osnova za usvajanje aktivnog i zdravog načina života i korišćenju slobodnog vremena – rekao je Petar Jordanov, direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °