2.5 C
Belgrade

Grad Beograd raspisao javni konkurs za podršku razvoja preduzetništva

Sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Nikole Kožovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa kroz uvođenje novih proizvodnih ili poboljšanje postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda – istakao je Kožović, dodajući da Grad na ovaj način nastavlja da promoviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

Podsetio je da Sekretarijat za privredu već duži niz godina sprovodi ovu aktivnost kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs biće otvoren do 13. aprila, a tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se pronaći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °