19.5 C
Belgrade

Grad nastavlja da unapređuje položaj osoba sa invaliditetom

Tribina „Diskriminacija NE zapošljavanje DA osoba da invaliditetom”, koju je organizovalo Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd, održana je danas u Starom dvoru. 

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je obraćajući se prisutnima istakao da Grad nastavlja da unapređuje položaj osoba sa invaliditetom i da im pruža šanse za zaposlenje.

– Mnoštvo rezultata su upravo hiljade radnih mesta za osobe sa invaliditetom i mogućnost da grade svoju karijeru. U budućnosti ćemo nastojati da čujemo sve predloge, kritike i sugestije i da zajednički nastavimo da unapređujemo sistem radi rušenja barijera – rekao je Petronijević.

On je naglasio da je u Beogradu danas mnogo bolja situacija nego pre osam godina i da se do tih rezultata došlo direktnom komunikacijom i zajedničkim radom sa tim osobama.

– IT sektor nam pomaže da nastavimo sa obukom ovih osoba i da zavisno od invaliditeta prilagođavamo obuke. Takođe, pokušavamo da motivišemo poslodavce da ne plaćaju kazne zbog nedovoljnog broja radnika, već da zapošljavaju ove osobe i da time pokažemo da Grad Beograd stoji iza njih – istakao je Petronijević.

Gordana Pušara, predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd, istakla je da se održavanjem ove tribine podstiče zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

– Ovom tribinom želimo da istaknemo koliko Grad Beograd nastoji da pomogne da se uz pomoć ovog udruženja zaposle osobe sa invaliditetom. Grad je dosta pomogao preko Saveta za zapošljavanje, u čemu mi kao Udruženje dajemo svoj doprinos tako što smo zaposlili preko 50 osoba sa invaliditetom. Potrebno je otvoriti što više radnih mesta za osobe sa invaliditetom i mi zastupamo interes da se vrati četvoročasovno radno vreme zato što ne mogu sve osobe sa invaliditetom da rade osam sati – rekla je Gordana Pušara. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
20.2 °
16.4 °
85 %
1.5kmh
0 %
Суб
20 °
Нед
23 °
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
22 °