2.5 C
Belgrade

Grad obezbeđuje besplatan komplet udžbenika za sve učenike

Sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda Nenad Radić izjavio je da će prema odluci Skupštine grada Beograda, na predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića, Grad Beograd svakom učeniku osnovnih i srednjih škola obezbediti besplatan komplet udžbenika.

Radić je istakao da ukoliko neko smatra da postoji potreba za dodatnim kompletom udžbenika, može da ga kupi, ali će, kako je naglasio, jedan komplet zasigurno dobiti od Grada.

– Svaki učenik će dobiti svoj komplet, koji će predstavljati poklon đacima od njihovog grada. S obzirom da su se ponovo pojavile dezinformacije u vezi sa ovom odlukom, ovim putem se upućuje apel roditeljima da prate isključivo informacije koje Grad po ovom pitanju daje. Nadamo se da će se staviti tačka na dovođenje ljudi u zabludu jer to nije nikom u interesu, osim za skupljanje jeftinih političkih poena – rekao je Radić.

On je potvrdio da je Grad budžetom za 2023. obezbedio sredstva za ovu namenu i da će svi učenici dobiti komplet udžbenika, kako je i odlučeno.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °