6.8 C
Belgrade

Grad raspisao tender za projektovanje stanova u Vidovdanskoj ulici

Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju stambenog objekta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru. Tenderom je predviđena izrada idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova. Prema tenderskoj dokumentaciji rok za izradu svih projekata je osam meseci, a zainteresovani ponuđači mogu da podnesu svoje prijave do 22. juna izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.
 
–Projektuju se stanovi za oštećene vlasnike iz zgrade koja se urušila u Vidovdanskoj ulici, dok će preostale novoizgrađene stanove Grad koristiti za raseljavanje na teritoriji GO Vračar, za čime uvek postoji potreba zbog planirane izgradnje infrastrukture–rekao je Vesić.

On je dodao da se objekat projektuje na dve katastarske parcele koje su rešenjem pribavljene u javnu svojinu rešenjem Grada Beograda putem razmene nepokretnosti sa stanarima urušene zgrade.

–Dogovor je postignut na inicijativu svih vlasnika iz oštećene zgrade, kao i investitora koji su započeli sa iskopom temeljne jame na susednoj parceli, a usled čega je došlo do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj br. 2 –rekao je zamenik gradonačelnika.
 
On je istakao da projektant ima obavezu da stanove u novom objektu uskladi sa potpisanim ugovorima, odnosno da predvidi stambene jedinice koje po strukturi odgovaraju oštećenim stanarima.

–Ostale stambene jedinice imaće strukturu prema potrebama Grada i biće predmet razrade projekta i dogovora sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Kada se zgrada u Vidovdanskoj ulici br. 2a urušila, Grad Beograd je odmah preduzeo mere za pružanje pomoći ugroženim stanarima. Obezbeđen je privremen smeštaj većini stanara u stanove namenjene za raseljavanje čiji je vlasnik Grad Beograd, odnosno zbrinuti su stanari koji nisu imali drugi smeštaj. Donetim rešenjem zamenika gradonačelnika omogućeno je sprovođenje svih zakonskih koraka u cilju sveobuhvatnog rešenja – izgradnji stambenog objekta od strane Grada Beograda u kome će nove stanove dobiti vlasnici oštećenih stanova–rekao je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °