12.6 C
Belgrade

Gradi se novi put za fabriku vakcina

Pripremni radovi na izgradnji infrastrukture za novu fabriku vakcina u Zemunu teku po planu. Nova saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom gradi se na potezu od naselja Grmeč do naselja Soko Salaš, paralelno sa auto-putem. Rok za završetak radova je 120 dana.

Saobraćajnica će biti duga 5,9 kilometara, sa dve trake, trotoarima, zelenim pojasom i rasvetom. Ispod kolovoza grade se dva nova cevovoda, ukupne dužine 12,5 kilometara i kanalizacija u dužini od 5970 metara.

”Sinofarm” fabrika vakcina je zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđeno je da se od naredne godine u fabrici prvo pakuju ”Sinofarm” vakcine, a u planu je i pogon za proizvodnju PSR testova. Očekivana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno.

Izgradnjom saobraćajne i komunalne infrastrukture formira se nova privredna zona ”Autoput” sa potencijalom za nove investicije i nova radna mesta.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...