9.6 C
Belgrade

Građani neće snositi krivičnu odgovornost za predaju neregistrovanog oružja do 8. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom poziva na predaju neregistrovanog oružja i municije, da građani osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svog doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici, koja će uputiti patrolu na datu adresu i preuzeti oružje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Takođe, Ministarstvo ističe da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu, pri čemu poziva građane da se odazovu pozivu i do 8. juna, bilo lično ili pozivom policiji da dođe po neregistrovano oružje, predaju nelegalno oružje, municiju i eksplozivne naprave.

Svakoga dana od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o onom koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko-eksplozivna sredstva), ili o kratkom i dugom poluautomatskom vatrenom oružju, navodi se u saopštenju.

MUP

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.6 ° C
10.8 °
8.7 °
66 %
3.1kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
17 °
Чет
10 °
Пет
5 °