12.4 C
Belgrade

Građevinska inspekcija zatvorila gradilište u Šumatovačkoj

Građevinski inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove danas su zatvorili bespravno gradilište u Šumatovačkoj ulici, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da su na navedenoj adresi izvedeni bespravni radovi na izgradnji zidova drugog sprata sa pripremnim radovima za izlivanje ploče iznad drugog sprata. Postupak inspekcijskog nadzora nad navedenim objektom vođen je u građevinskoj inspekciji Opštine Vračar. Doneto je rešenje o uklanjanju, zaključak o dozvoli izvršenja i rešenje o zatvaranju gradilišta.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, od novembra 2018. godine inspekcijski nadzor u oblasti izgradnje objekata na teritoriji grada Beograda poverava se građevinskoj inspekciji Sekretarijata za inspekcijske poslove. Kako je utvrđeno da investitori izvode bespravne radove na izgradnji drugog sprata, građevinski inspektor je na licu mesta zatvorio navedeno gradilište postavljanjem znaka „zatvoreno gradilište” i trake za zatvaranje gradilišta. O svemu utvrđenom obavešteni su nadležna jedinica policijske uprave i javno tužilaštvo.

Građevinski inspektori i ovlašćena lica Sekretarijata za inspekcijske poslove svakodnevno vrše nadzor nad navedenim, kao i nad većim brojem gradilišta na teritoriji Beograda, te svakodnevno preduzimaju mere u suzbijanju i sankcionisanju bespravne gradnje, u stalnoj koordinaciji sa drugim nadležnim organima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °