2.9 C
Belgrade

Gradonačelnik Aleksandar Šapić razgovarao sa koordinatorkom UN u Srbiji Fransoaz Žakob

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Starom dvoru sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji Fransoaz Žakob.

U razgovoru je rečeno da su Srbiji i Beogradu prioritetni saradnja i partnerstvo sa Ujedinjenim nacijama, posebno u oblasti Zelene agende i borbe protiv klimatskih promena. Dogovoreno je da se nastavi realizacija projekata usmerena ka društvenom razvoju, zaštiti ranjivih kategorija stanovništva, prava dece, ekologiji i zaštiti zdravlja.

Gradonačelnik je istakao da Beograd podržava alternativne vidove javnog transporta, nastaviće da širi biciklističke staze u Gradu kao i da će podržati projekte iz oblasti reciklaže, obnovljive energije, pošumljavanja i obnove šumskih ekosistema.

U skladu sa jednim od ciljeva održivog razvoja UN u Srbiji nastaviće se ulaganje u kvalitetnije obrazovanje sa akcentom na inkluziju i ravnopravnost. Krajnji cilj je smanjenje nejednakosti među ljudima i pružanje jednakih mogućnosti za razvoj svakog pojedinca. Još jednom je potvrđeno da eliminacija diskriminacije i poboljšanje ljudskih prava moraju biti u centru svega što UN radi sa svojim partnerima, a Grad Beograd će biti partner od poverenja ka takvom cilju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °