12.4 C
Belgrade

Gradonačelnik Radojičić: 300.000 dinara od Grada za bebu rođenu u prvim trenucima 2022. godine

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je danas GAK u Kliničkom centru Srbije u Višegradskoj ulici, gde je noćas, samo nekoliko trenutaka posle ponoći, rođena devojčica – prva beba u 2022. godini u Beogradu. 

Gradonačelnik je u izjavi za TV Prva rekao da Novu godinu počinjemo lepim vestima, i svim sugrađanima poželeo srećne novogodišnje praznike. 

– U bolnici u Višegradskoj, samo sekund posle ponoći, rodila se devojčica teška 3.590 grama, duga 52 centimetara. Majci Moniki Barać, njenoj porodici i naravno bebi čestitam Novu godinu, želim im dug i srećan život. Koristim ovu priliku da zahvalim lekarima, dežurnoj ekipi u Višegradskoj na čelu sa prof. Spremović-Rađenović, koja je imala mnogo lepog posla tokom novogodišnje noći. Takođe, u GAK „Narodni front“ gotovo u isto vreme, Svetlana Rakonjac Todosijević rodila je dečka, teškog 3.760 grama i dugog 53 centimetra, i stvarno nismo mogli da poželimo lepši početak godine. Napominjem da će prve bebe rođene u 2022. od Grada na poklon dobiti 300.000 dinara– rekao je Radojičić. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd vodi odgovornu politiku, naročito kada je u pitanju briga o deci i porodiljama. 

– Budžet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu je ove godine oko 28 milijardi dinara, dok je budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu 6,6 milijardi dinara, tako da nema sumnje da ćemo i ove godine na pravi način voditi brigu o deci i porodiljama. Kada su najmlađi i briga o njima u pitanju, Grad je ove godine obezbedio više sredstava nego prošle godine. Nastavićemo da radimo na renoviranju škola, izgradnji predškolskih ustanova, ali i izgradnji nove dečje klinike u Tiršovoj. Beograd je infrastrukturni centar ovog dela Evrope i očekuje nas nastavak rada na mnogim projektima koje smo planirali budžetom. Podsetiću da je ovogodišnji budžet grada 160 milijardi dinara, najveći do sada, te da je predviđeno dalje razvijanje mnogih projekata iz oblasti ekologije, urbane mobilnosti, izgradnje infrastrukture i mnogo toga drugog – istakao je gradonačelnik. 

On je svim sugrađanima poželeo puno zdravlja, jer nas, kako je rekao, pandemije korona virusa muči već dve godine. 

–Takođe, potrebno nam je svima puno stabilnosti i balansa u životu. To je jako važno za svakog pojedinca i svaku porodicu, odnosno celo društvo. Uvek postoji prostor za napredak i bolji i kvalitetniji život i moje  novogodišnje želje su u skladu sa tim – poručio je Radojičić.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °